vrijdag 6 april 2018

2018 - De laatste uurtjes op de latten.

Het einde van deze fantastische reis nadert...jammer genoeg. In het begin van de week konden de meeste leerlingen met moeite hun evenwicht houden op de latten. Het is dan ook super om te zien hoe ze nu gezwind naar beneden glijden.

De laatste uren in Klausberg waren nog druk: skihelm, -stokken en -latten werden terug binnengebracht. Iedereen nam nog een laatste douche en de valiezen werden gemaakt.

Enkele groepjes vonden nog de tijd om iets neer te pennen:

Groep 9:

Het skiën is leuk. Ook onze skimoni is tof. We gaan redelijk veel offroad en err is veel ambiance in de groep. (Sander)

Ik heb al veel bij geleerd en  voor het eerst een zwarte piste gedaan. Nu doen we alleen nog zwarte pistes en we zijn ook al gaan skiën waar nog niemand geskied had, in diepe, verse sneeuw. (Valentijn)

Onze moni is echt tof en we hebben ook een leuke groep. (Maxim)

Ik vond het leuk. Het was een toffe groep en een wijze skimoni. Soms mocht hij wel wat meer uitleg geven (Nand)
Het skiën was heel leuk. We hebben super leuke pistes gedaan. De monitor is ook heel leuk. We doen altijd leuke stukken van de pistes. Ik kan goed over weg met de mensen in de groep. (Brent)

Het was een toffe week. We hadden een toffe moni die we zelfs een beetje Nederlandse les gaven. Bedankt Sepp voor de super toffe week (Nell en Eline)


 Groep 10

Onze moni, Maria, is super mooi. Dit maakte de reis super leuk. Het skiën was ook wel super  gezellig en er was een goede sfeer.
Maria was altijd vriendelijk. Ze maakte het voor iedereen leuk. Ze hield altijd rekening met wat we wouden doen. De groep was echt chill. Bedankt voor de leuke week!
Het skiën was altijd leuk door de verschillende oefeningen, zoals  achteruit skiën. Maria was een leuke, sociale moni. Het was een toffe groep.
De avondactiviteiten in het hotel waren zeer tof. Het was een geslaagde skireis!


Groep 11

Davy was een heel leuke moni om skiles van te krijgen. Het was leuk dat we achteruit mochten skiën. We hebben nog veel interessante dingen bijgeleerd.
Het was een toffe groep. We hebben heel veel gelachen.
Davy, het was leuk om van jou les te hebben en het was ook leerrijk. Soms was het wat saai, maar dat hoort er ook bij. Nog eens bedankt!


De week is voorbijgevlogen. Iedereen is moe maar voldaan. Ook de begeleidende leerkrachten blikken terug op een prachtige week. Het is fantastisch - dit woord werd al vaak gebruikt deze week, maar dat is het ook - om met zo'n groep jongeren een week samen te leven. De energie die je daardoor krijgt...daarvoor doen we het.


We rijden nu terug naar huis en hopen op een behouden thuiskomst.
Geniet nog van de fantastische verhalen van jullie fantastische kinderen!
Het skiteam.De laatste foto's vind je hier.
In de loop van volgende week worden de albums zeker nog aangevuld met extra foto's en enkele filmpjes.